Μενού

Εκπαιδευτικό σεμινάριο και Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη – 3 Νοεμβρίου 2021 με θέμα: “Αναγνώριση Ενδείξεων Πιθανών Περιστατικών Εμπορίας Ανθρώπων”

10.11.2021

Γενικά

Η επόμενη στάση του έργου “Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων” έγινε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στις 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης -έπειτα από την ευγενική παραχώρηση σχετικού χώρου από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας, κ. Θεόδωρου Βουρδόλη- έλαβε χώρα 4ωρη εκπαίδευση επαγγελματιών για τους φορείς της πόλης σχετικά με την αναγνώριση και διαχείριση πιθανών περιστατικών εμπορίας ανθρώπων. Η εκπαίδευση έγινε δια ζώσης, ενώ παράλληλα μεταδόθηκε και διαδικτυακά και έτσι, συμμετείχαν και επαγγελματίες από περιοχές εκτός Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, την εκπαίδευση παρακολούθησαν επαγγελματίες από φορείς, όπως: το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την Υπηρεσία Ασύλου, το Λιμενικό σώμα, το ΚΕΘΕΑ, την ΑΡΣΙΣ, αλλά και από την πόλη της Κομοτηνής, το Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του Δήμου.

Η συνέχεια της δράσης έλαβε χώρα το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Η ενημερωτική εκδήλωση “Συμβαίνει και Εδώ” έγινε σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν βουλευτές της περιοχής, ενώ προλόγησαν εκ μέρους του Συμβουλευτικού, Κέντρου ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης, κοινωνιολόγος και, εκ μέρους της Α21, η κα Μαγδαληνή Ζαφειρίου, Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Ενημέρωσης. Η ενημερωτική εκδήλωση είχε τη μορφή μιας δραματοποιημένης αφήγησης ενός πραγματικού περιστατικού εμπορίας ανθρώπων και ενδιάμεσα παρεμβάλλονταν οι διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης και τα υποστηρικτικά προγράμματα της Α21 προς τις επιβιώσασσες και τους επιβιώσαντες. Ο στόχος αυτής της προσέγγισης αποσκοπεί στην πιο απλή και παραστατική ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν πιθανά περιστατικά και να γνωρίζουν πού μπορούν να τα αναφέρουν. Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο, κ. Μπουρδόλη Θεόδωρο και τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, κ.Ζαμπούκη Ιωάννη για την υποστήριξη της ενημερωτικής εκδήλωσης.

 

 

A21. © All Rights Reserved. Designed and developed by sometimes studio.